miercuri, 23 decembrie 2009

Fursecuri cu gem


  • 200 g unt
  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • esenta de vanilie
  • gem
Amestecam untul cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, galbenusul de ou, zaharul vanilinat.

Apoi se adauga si primul amestec si se framanta. La sfarsit punem si esenta de vanilie. Facem o bila din aluat si o punem la frigider pentru a se fragezi timp de 1 ora.

Incalzim cuptorul, facem bilute din aluat, le turtim cu o lingura, apoi facem o mica scobitura cu un obiect rotund.


Umplem aceasta scobitura cu gem si punem fursecurile in tava cu hartie de copt, apoi la cuptor. Se coc la foc mic 20 de minute. 

miercuri, 16 decembrie 2009

File de cod pane cu mamaliguta


  • 4 bucati file peste
  • 1 plic "Pane" de la Fuchs 
  • usturoi granulat
  • ulei
  • 1 ou
  • faina
  • sare
Bucatile de peste se condimenteaza cu usturoi granulat si sare si se lasa 2 ore. Dupa acest timp se pregateste Pane-ul asa cum scrie pe plic : se da fiecare bucata de peste prin amestecul Fuchs,
apoi prin ou si faina. Se pun la prajit in ulei incins si se intorc atunci cand se observa ca s-a creat o crusta.  Se scot pe servetele de hartie pentru a fi absorbit surplusul de ulei.