joi, 25 februarie 2010

Rulada de porc

  • 600 g muschi de porc
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei
  • 1 ceapa verde
  • 200 g branza 
  • 200 ml vin alb
  • 75 ml ulei
  • sare
  • piper
  • curry
  • boia
  • oregano
  • 2 foi de dafin

Se taie muschiul astfel incat sa ajunga cat mai intins, apoi se bate cu ciocanul pentru a se subtia si se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa se taie julien, ciupercile felii subtiri, ardeiul cubulete, ceapa verde se toaca marunt, iar branza putin mai groasa fata de cum ar iesi daca am rade-o. Toate acestea se pun intr-o cratita cu putin ulei si se lasa cateva minute pana cand se calesc. Se condimenteaza cu sare, piper, curry, boia.

Pe o folie de aluminiu unsa cu ulei si presarata cu oregano se aseaza carnea deasupra careia se pune amestecul format. Se ruleaza cu ajutorul foliei de aluminiu, apoi se trece pe sub ea o sfoara si se impleteste. Strangem bine la capete pentru a nu iesi umplutura.



Rulada se pune intr-o tava unsa cu ulei si se introduce in cuptorul incins la temperatura medie cateva minute, apoi se adauga 1 pahar de apa, 1 pahar de vin si 2 foi de dafin si se mai lasa o ora. Stropiti din cand in cand cu sosul din tava.

marți, 23 februarie 2010

Peste fript si cartofi cu marar

  • 2 pesti (de preferat fara multe oase, puteti folosi si file)
  • 5 cartofi
  • 100 g unt
  • sare
  • marar
  • rosii cherry
  • 2 felii de lamaie
Se eviscereaza pestii, se spala bine si se taie pe lungime in cate doua bucati si atat cat este posibil se scot oasele, dupa care se pun la fript.
Cartofii se taie felii de 1 cm grosime, se pun la fiert in apa cu sare, iar cand intra cu usurinta furculita in ei se arunca apa, se adauga untul, sarea si mararul si se amesteca incet, fara sa se zdrobeasca.
Pe farfurie se pune prima bucata de peste, peste ea se pun cartofii, celalalt file si o felie de lamaie. Se orneaza cu rosii cherry.

luni, 22 februarie 2010

Bulz muscelean


  • 500 g malai
  • apa
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 oua fierte
  • 300 g branza de burduf
  • 300 g kaizer
  • 150 g unt
  • 100 g smantana
Facem o mamaliga din apa, malai, sare si 2 linguri ulei. Faramitam branza si taiem kaiserul si ouale.

Intr-o cratita punem jumatate din unt, jumatate din mamaliga, stratul de branza, cel de oua si cel de kaiser, apoi adaugam cealalta parte din mamaliga, iar deasupra ei punem untul ramas.

Introducem bulzul la cuptor timp de jumatate de ora (mamaliga va prinde o crusta maro pe margini cand este gata).

Dupa ce taiem bulzul punem deasupra o lingura de smantana.




    marți, 16 februarie 2010

    Cornuri pufoase cu diverse umpluturi


    • 1 plic drojdie uscata
    • 250 ml lapte
    • 2 linguri miere
    • 50 g unt
    • 500 g faina
    • 1 praf de sare
    • 1 ou
    • pt umplutura: ciocolata, gem, dulceata, caramele
    • ornament de ciocolata, cocos
    Amestecam drojdia cu faina si sarea. Punem laptele la incalzit, adaugam untul si cele 2 linguri de miere. Punem acest amestec peste faina si framantam. Lasam la dospit 30-40 de minute, pana cand se dubleza aluatul. Intindem o singura foaie sub forma de cerc si cu ajutorul cutitului pentru coca taiem raze. Pe fiecare bucata asezam umplutura.

    Eu am folosit: caramele, ciocolata alba, ciocolata neagra, gem de prune si dulceata de zmeura. Gemul si dulceata s-au cam scurs in tava cat timp erau in cuptor.

    Punem hartie de copt in tava si asezam fiecare corn in parte.  Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cornurile iar la final presaram ornamentul (bilute de ciocolata si cocos).

    joi, 11 februarie 2010

    Peste cu sos de smantana

    • 2 pesti macrou
    • 250 g smantana
    • 1 lingura pasta de ardei
    • 2 cepe
    • 4 catei de usturoi
    • 2 galbenusuri
    • 100 g unt
    • 1 pahar de vin alb
    • 1 lingurita curry
    • marar
    • 1/2 lamaie
    • sare
    Se spala peste si se taie rondele de marimea unui deget. Acestea se stropesc cu zeama de la o lamaie si se lasa o jumatate de ora.

    Punem untul intr-o tigaie, adaugam pestele, ceapa si usturoiul(tocate). Dupa 5 minute turnam si paharul de vin si acoperim cu un capac. Intre timp preparam sosul : punem intr-un bol smantana pe care o amestecam cu cele doua galbenusuri, pasta de ardei, mararul, curry si sare.
    Adaugam acest sos peste peste si mai lasam sa fiarba cateva minute.

    miercuri, 10 februarie 2010

    Clatite cu branza dulce


    Clatite:
    • 2 albusuri
    • 180 g zahar
    • 800 ml lapte
    • 1/2 kg faina
    • 5 linguri ulei
    • 1 plic zahar vanilinat
    • un praf de sare
    Se separa ouale, iar albusurile se bat cu un praf de sare. Cand se intaresc se adauga zaharul, iar cand acesta se topeste adaugam laptele, faina, uleiul si zaharul vanilinat. Se prajesc cate 1-2 minute pe ambele parti.

    Compozitie:

    • 400g branza dulce
    • 100 g zahar
    • 2 galbenusuri
    • optional stafide
    Se amesteca branza cu restul ingredientelor pana cand obtinem o crema fina.


    Peste fiecare clatita punem 2 linguri de branza, apoi le impachetam batistuta si le punem din nou la prajit in putin ulei.
    Le intoarcem pe ambele parti, iar la final presaram zahar pudra.

    joi, 4 februarie 2010

    Tagliatelle prajite cu piept de pui si legume

    • 1/2 pachet tagliatteli
    • 200 g piept de pui
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 6 catei de usturoi
    • 1 lingurita sos de soia
    • 1 lingurita curry
    • sare
    • ulei
    Se pun pastele la fiert in apa cu sare.
    Curatam legumele, le spalam si le tocam. Pieptul de pui il taiem in cubulete mici. Punem ulei intr-o tigaie, cei 2 catei de usturoi tocati si aceeasi cantitate de ghimbir tocat.
    Adaugam pieptul de pui, ceapa si morcovul. Cand carnea isi schimba culoarea punem sosul de soia si curry. Mai lasam cateva minute pana cand se prajesc apoi le scoatem pe o farfurie.



    In uleiul ramas punem pastele deja fierte, peste care adaugam usturoiul tocat marunt.














    Cand sunt prajite amestecam cu legumele si carnea pe care le-am scos pe farfurie.