duminică, 26 decembrie 2010

Curcan la cuptor


  • 1 curcan de 3-3,5 kg
  • 3 mere
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin alb demisec
  • boia dulce
  • sare mare
  • piper
  • apa
Dupa ce pregatim curcanul pentru gatit, il frecam cu sare mare pe toate partile, apoi cu boia si presaram piper pe toata suprafata lui. Curatam merele de coaja si le introducem in curcan.

Amestecam uleiul si vinul (reteta originala avea untura in loc de ulei, dar eu nu am avut. Daca aveti, incalziti putin untura si apoi o amestecati cu vinul).

Asezam curcanul in tava aragazului, punem 1 pahar de apa,  il ungem cu amestecul dintre ulei si vin si il introducem in cuptorul preincins, la foc mic 2- 2:30 ore.

Din 20 in 20 de minute il ungem cu amestecul ramas si adaugam apa in tava.

2 comentarii: