luni, 22 martie 2010

Creier cu ciuperci si crutoane


  • 400 g creier de porc
  • 200 g ciuperci
  • 100 g smantana
  • 1 ceapa mica
  • 10 masline verzi
  • 3 felii de paine
  • 200 g unt
  • 1 pahar vin alb
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • piper
Se pun bucatile de creier intr-un bol cu apa rece 15 minute dupa care se curata de pielite. Se fierb la foc mic alaturi de 3 foi de dafin si putina sare, apoi se scot pe o farfurie.

Punem 150 g unt intr-o tigaie, peste care adaugam bucatile de creier. Dupa ce le intoarcem pe cealalta parte, adaugam si ceapa taiata solzisor si ciupercile taiate feliute.

Cand incep legumele sa se inmoaie turnam  paharul de vin, iar dupa 5 minute adaugam smantana si maslinele, apoi condimentam.

Prajim feliile de paine, le ungem cu untul ramas si le taiem cubulete.
Pe o farfurie aranjam creierul si legumele, punem cateva crutoane deasupra si o felie de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu