miercuri, 14 aprilie 2010

Ratatouille



  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 4 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei rosu
  •  4 ciuperci
  •  3 fire de usturoi verde
  • 100 ml suc de rosii
  • 100g parmezan ras
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ulei
  • unt
  • cateva fire de patrunjel

Vanata, dovlecelul, ardeiul, jumatate din fiecare ceapa si o rosie se taie rondele apoi se sareaza.

Se ia un vas termorezistent si se unge bine cu unt apoi se aseaza legumele ca in poza, cu grija sa predomine vanata si dovlecelul. Dupa ce terminati, puneti cateva feliute de unt deasupra legumelor, condimentati cu piper si introduceti vasul in cuptorul incins.

Daca v-au ramas rondele din legume le tocati marunt, alaturi de jumatatile de ceapa ramase, ciupercute, rosiile decojite si le puneti la calit in putin ulei. Adaugati sucul de rosii, oregano, sare, iar inainte de a opri focul si usturoiul tocat.

Puneti acest sos peste legumele din cuptor, iar dupa 10 minute adaugati si parmezanul ras si patrunjelul. Mai lasati inca 10 minute la foc mic.
Din pacate, nu am poze cu rezultatul final.. au disparut intr-un mod misterios din camera foto....
Am facut din nou aceasta reteta, de data aceasta am pus si ciupercute si a aratat asa:

2 comentarii:

  1. daca iti plac macii si ouale carcotase,daca ai devenit peste noapte colectionar de premii blogul meu iti va indeplini dorintele :) si-a facut culcus pe blogul meu un premiu cu maci si oua carcotase :) o zi super faina:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Bosco, pt premiu!! :*:*:*

    RăspundețiȘtergere