sâmbătă, 29 mai 2010

Buburuze din rosii umplute cu crema de branza



  • 12 rosii medii
  • 1 bucata branza feta
  • 200 ml smantana
  • 2 cutii branza dulce Fagaras
  • 2 linguri maioneza
  • o legatura marar
  • 3 cepe verzi (doar frunze)
  • 1/2 castravete lung
  • 10 masline
  • patrunjez pentru decor
  • piper
Taiem rosiile in 2 parti si scoatem miezul, apoi le punem sa se scurga de toata zeama din interior.

Crema de branza:
Mixam branza feta cu branza dulce si smantana. Tocam fin ceapa, mararul si castravetele si le adaugam peste branza, apoi punem si maioneza (din care pastram o lingurita). Amestecam bine si adaugam piper dupa gust.

Umplem fiecare jumatate de rosie cu aceasta crema de branza, iar platoul pe care urmeaza sa le asezam il ungem cu maioneza pe care am oprit-o (ajuta la fixare).

Le asezam cu partea umpluta in jos, la distanta una de cealalta pentru a putea modela piciorusele buburuzelor.
Taiem maslinele pe lung, le indepartam pulpa si formam piciorusele si punctele. La final decoram cu frunze de patrunjel.

5 comentarii: