miercuri, 30 septembrie 2009

Castel din piept de pui si cascaval la cuptor




Zilele trecute am fost inspirata in bucatarie si am reusit sa fac o reteta care se prepara rapid, este foarte aratoasa si gustoasa!

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui
  • 6 felii de cascaval
  • 12 feliute de kaiser
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • 6 lingurite smantana
  • 1 pahar de vin rosu
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Din ingredientele de mai sus am preparat 6 portii.
Pieptul de pui se taie felii de marimea palmei, iar ca grosime potrivit pentru fript. Se condimenteaza, dupa care se pun la fript atat cat sa-si schimbe culoare - aproximativ 2-3 minute. Cele 2 oua se pun la fiert si se lasa cam 10 minute, cat sa se intareasca galbenusul.
Punem si feliutele de kaiser la fript,
iar dupa ce sunt gata luam o tava, o ungem cu ulei si asezam feliile de piept de pui,
peste fiecare punem cate 2 feliute de kaiser fript si o felie mare de cascaval.
In tava punem un pahar de vin si jumatate de pahar de apa si introducem la cuptor timp de 10 minute. In timpul acesta, curatam cele 2 oua si le taiem felii impreuna cu cele 2 rosii, spalam patrunjelul.
Scoatem tava, adaugam peste fiecare felie de cascaval o felie de rosie, una de ou, iar deasupra galbenusului punem o lingurita de smantana. Le mai lasam la cuptor inca 10 minute. Cand scoatem tava si asezam pe farfurie punem si cate o frunza de patrunjel peste smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu