miercuri, 10 februarie 2010

Clatite cu branza dulce


Clatite:
  • 2 albusuri
  • 180 g zahar
  • 800 ml lapte
  • 1/2 kg faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
Se separa ouale, iar albusurile se bat cu un praf de sare. Cand se intaresc se adauga zaharul, iar cand acesta se topeste adaugam laptele, faina, uleiul si zaharul vanilinat. Se prajesc cate 1-2 minute pe ambele parti.

Compozitie:

  • 400g branza dulce
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • optional stafide
Se amesteca branza cu restul ingredientelor pana cand obtinem o crema fina.


Peste fiecare clatita punem 2 linguri de branza, apoi le impachetam batistuta si le punem din nou la prajit in putin ulei.
Le intoarcem pe ambele parti, iar la final presaram zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu