marți, 16 februarie 2010

Cornuri pufoase cu diverse umpluturi


  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • pt umplutura: ciocolata, gem, dulceata, caramele
  • ornament de ciocolata, cocos
Amestecam drojdia cu faina si sarea. Punem laptele la incalzit, adaugam untul si cele 2 linguri de miere. Punem acest amestec peste faina si framantam. Lasam la dospit 30-40 de minute, pana cand se dubleza aluatul. Intindem o singura foaie sub forma de cerc si cu ajutorul cutitului pentru coca taiem raze. Pe fiecare bucata asezam umplutura.

Eu am folosit: caramele, ciocolata alba, ciocolata neagra, gem de prune si dulceata de zmeura. Gemul si dulceata s-au cam scurs in tava cat timp erau in cuptor.

Punem hartie de copt in tava si asezam fiecare corn in parte.  Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cornurile iar la final presaram ornamentul (bilute de ciocolata si cocos).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu