duminică, 14 februarie 2010

Tort Padurea Neagra (Foret Noire)


Blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 60 g cacao neagra
  • 1 esenta vanilie
Amestecam faina cu praful de copt si cacao si le cernem.

Separam ouale, amestecam galbenusurile cu laptele si zaharul pana cand acesta se topeste. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce se intaresc le adaugam peste galbenusuri si se amesteca de jos in sus pana cand se intrepatrund. Adaugam si faina continuand cu aceeasi miscare.

Rasturnam aluatul intr-o forma de copt cu pereti detasabili pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina.

Lasam sa se coaca la foc mediu aproximativ 40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, iar cand o sa iasa curata inseamna ca blatul este copt. Dupa ce se raceste se taie in 3 parti egale.

Punem fiecare parte pe cate o farfurie, cea de jos ramanand pe platoul pe care o sa tinem tortul.

Jeleu de visine
  • 400 g visine fara samburi
  • 3 cani ceai de visine/afine
  • 50 ml tuica de prune
  • 1 plic gelatina
Daca aveti visine din visinata nu mai aveti nevoie de tuica.
Punem visinele intr-un bol si le stropim cu cei 50 ml de tuica cu 2 ore pana sa incepem sa facem blatul. Inainte sa preparam jeleul scoatem visinele, iar lichidul ramas il amestecam cu ceaiul. Il impartim astfel : 300 ml pentru jeleu, iar restul pentru insiroparea blatului. In cei 300 ml adaugam un plic de gelatina si lasam sa se intareasca. Intre timp insiropam blatul.

Alte ingrediente
  • 400 g crema de ciocolata
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 tableta de ciocolata cu lapte
Batem frisca si facem fulgi din tableta de ciocolata cu ajutorul unui cutit.
Avem prima bucata din blat deja insiropata, adaugam 200 g crema de ciocolata pe care o intindem uniform, deasupra ei punem jumatate din jeleu,

1/3 din frisca si jumatate din visine (punem deoparte cateva pentru decor).

Adaugam urmatoarea bucata de blat si repetam procedura. La final punem restul de frisca, pastram putina pentru decorul final. Intindem frisca uniform, presaram fulgi de ciocolata

iar cu ajutorul unui posh facem cateva floricele in varful carora punem visinele pastrate. Se lasa peste noapte la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu