marți, 20 octombrie 2009

Placinta cu branza dulce si stafide



  • 2 foi pentru placinta
  • 500g branza dulce
  • 100g stafide
  • 150g zahar (cantitatea de zahar variaza in functie de branza)
  • 3 oua
  • 100g smantana
  • 50g unt
  • rom
  • pesmet
Se pun stafidele intr-un bol si se stropesc cu rom. Dupa aceea se pregateste compozitia: se amesteca branza, zaharul, smantana, 2 galbenusuri si stafidele. Se foloseste blenderul pentru a da finete compozitiei. Daca vi se parea prea moale, puneti putin pesmet.
Ungeti ambele foi de placinta cu unt. Se aseaza in tava o foaie de copt, se pune prima foaie de placinta, compozitia si urmatoarea foaie. Foaia de deasupra se taie la marimea pe care o doriti pentru bucata de placinta, apoi se unge cu un ou batut. Se coace la foc mic pana cand capata o culoare aurie. Se serveste cu zahar pudra.
Daca doriti , puteti introduce tava la cuptor fara a taia placinta. Asa veti obtine o placinta de acest gen:

Un comentariu: