joi, 9 iulie 2009

Despre Oua


  1. Prospetimea oului se poate constata scufundandu-l intr-o solutie apa cu sare 12%. Cel proaspat atinge fundul vasului cu varful, cel vechi pluteste, rasurnat.
  2. Pentru a evita craparea oului in timpul fierberii, se adauga in apa sare sau putin otet. Chiar daca se crapa coaja, albusul nu se raspandeste in apa, sarea sau otetul determinand coagularea lui chiar la nivelul crapaturii.
  3. Nu puneti la fiert ouale imediat scoase din frigider.
  4. Pentru a incorpora perfect alburile intr-o crema de unt pentru torturi, bateti albusurile cu cate o lingurita de zahar pudra pentru fiecare ou.
  5. Pentru a bate albusul spuma, castronul si telul trebuie sa fie perfect curate si uscate. Pentru a se bate mai repede, este bine sa se adauge putina sare.
Sursa: Preparate din oua - Petrescu Valeria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu