Blat:
- 7 oua,
- 250 g zahar,
- 200 g faina,
- 1 plic zahar vanilinat,
- 1 varf cutit de bicabonat,
- 1 praf de sare,
- margarina si faina pt uns tava.
Crema :
- 500 ml fisca lichida,
- 1 iaurt mare fructe de padure,
- fructe de padure ,
- 2 plicuri gelatina,
- 1 plic tort gel
Spalam fructele de padure si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Ne ocupam de gelatina, adica o punem la inmuiat in 100 ml apa rece, timp de 10 minute. Intre timp, batem frisca folosind mixerul. Adaugam iaurtul, gelatina calduta topita la bain marie si fructele scurse.
Taiem blatul racit in 2(daca ai folosit o tava mai mica, il poti taia in 3 sa nu fie prea gros), il insiropam. Punem jumatate din crema intre foi, cealalta jumatate o intindem deasupra blatului. Ornam cu fructe de padure, pe care le acoperim cu un strat de tort gel preparat conform indicatiilor de pe plic si decoram cu frisca.
vaii tortul asta arataa beleeeaa rau de tooot
RăspundețiȘtergeremultumesc :)
RăspundețiȘtergere