Tortul de clatite a fost primul tort pe care l-am facut singura, inspiratia mi-a venit rasfoind blogul Teodorei. Dar asa cum ii sta bine unei gospodine care tine la mancarurile sale, mi-am pus amprenta pe reteta, modificand-o in mare parte.
Clatite:
- 4 oua
- 1 l lapte
- esenta de rom
- 2 plicuri zahar vanilinat
- faina cat cuprinde
- putin ulei
- un praf de sare
Umpluturi:
- 250 ml frisca
- 150 g caramele
- 2 portocale
- finetti
- gem de prune
- miere
- ul pliculet mic ornament cacao pentru decor
Se aseaza prima clatita pe tava, se unge cu finetti, se adauga a doua clatita, se unge cu frisca, se aseaza feliile de portocala si se toarna din crema de caramele, se fixeaza a treia clatita, se unge cu gem de prune, iar urmatoarea clatita cu miere. Procedura se repeta pana se epuizeaza clatitele. Tortul se imbraca in frisca ramasa si se decoreaza cu caramel si/sau ornament cacao. Inainte de a-l servi trebuie sa stea la frigider cel putin 2 ore.
Cand l-am facut prima data, a aratat asa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu