- 1,5kg visine
- 1 kg zahar
- 250 ml apa
- 1/2 lamaie
Se scot samburii visinelor si se pun la fiert cu 250 ml apa. Dupa ce fierb bine, adica lasa toata zeama, se opreste focul si se lasa la racit.
Apoi se trec printr-o strecuratoare foarte fina (eu m-am ajutat si de un tifon), se storc bine iar pulpa ramasa se arunca. Sucul obtinut se pune din nou la fiert cu zaharul si se stoarce o jumatate de lamaie. Se amesteca pentru a se topi mai usor zaharul si se lasa sa dea in cateva clocote.
Facem "testul siropului" sa vedem daca este bine legat. Luam cu o lingurita din sirop si punem pe o farfuriuta, apoi trecem cu lingurita prin mijlocul lui. Daca ramane despartit inseamna ca este gata, daca revine la forma initiala mai trebuie fiert.
Dupa racire, daca vi se pare prea gros, mai puteti adauga putina apa si pune din nou la fiert pana la primul clocot. Daca are consistenta dorita se pune in borcanase sau sticlute si se aseaza pe raftul din camara cu preparate pentru iarna sau se consuma in zilele acestea calduroase.
Multumeesc pt retetaaaa!!.acum fac si eu siropul exact dupa retata ta.....te anunt cum a iesiit..:))
RăspundețiȘtergereSpor la treaba! Astept sa-mi spui :)
RăspundețiȘtergere