vineri, 3 iulie 2009

Peste la tava umplut cu branza

Zilele trecute am vrut sa fac o reteta diferita, am cumparat peste si m-am apucat de inventat!

Ingrediente (pentru 4-5 portii)
  • 3 pesti - am folosit macrou pentru ca nu are oase
  • 1 ceapa verde
  • 1 fier usturoi verde
  • menta
  • ulei
  • 2 rosii
  • branza rasa
  • 100 ml lapte
  • 1 lamaie
Se eviscereaza pestele, se spala bine si se pune la marinat cu ceapa verde tocata, menta si sucul de la o lamaie. Se pune la frigider si se lasa 2 ore.

Cat pestele se afla la frigider, se iau cele 2 rosii si le taie cubulete, iar branza se da pe razatoare. Dupa ce trec cele 2 ore, se taie fiecare peste in 4 bucati, apoi se ia fiecare bucata si se umple cu branza rasa si un cubulet de rosie. Se lucreaza cu aceeasi tava in care a stat pestele la marinat, asadar inca aveti in ea sosul de lamaie, menta si ceapa. Peste acesta adaugati cateva cubulete de rosii, apoi asezati fiecare bucata de peste dupa ce ati dat-o prin respectivul sos, cu umplutura in sus.

Puneti putin ulei peste peste, laptele, restul de rosii si branza ramas si usturoiul. Agitati putin tava sa se amestece aromele si puneti la cuptorul incins timp de 15 minute.
La mijlocul timpului, umblati putin la cuptor si cu ajutorul unei linguri dati cu sosul din tava peste tot pestele. Dupa ce s-a epuizat timpul, va puteti bucura de un peste foarte aromat care poate fi servit atat cald cat si rece.


Arina Gospodina :)

Un comentariu: