joi, 17 septembrie 2009

Bulete de cascaval

Am revenit cu o noua reteta de la Teo invatata, de mine adaptata :)
  • 400 g branza de burduf
  • 250 g cascaval sau mozzarella
  • 2oua
  • 4-5 lingura faina
  • 1 praf de copt
Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le cu blenderul. Pentru ca trebuie sa formati bilutele cu ajutorul mainilor, trebuie sa aveti permanent faina pe maini, pentru a nu permite compozitiei sa se lipeasca. Marimea bilutelor variaza in functie de preferintele bucatarului :), ele pot fi cat o ciresica, dar si cat o nuca. Se modeleaza toate si se pun in uleiul incins (trebuie sa fie suficient pt a le permite sa pluteasca). Se prajesc in cateva minute.
Din ingredientele de mai sus au iesit aproxmativ 30 de bulete de marimea unei nuci. Atentie! Prin prajire buletele isi dubleaza volumul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu