marți, 7 februarie 2012

Mini roses cu spanac si carnati


  • 1 pachet foi de placinta
  • 5 carnati subtiri/ cabanos
  • 200 g spanac
  • 1 morcov mic (1/2 ras, 1/2 pentru decor)
  • 100 g cascaval ras (50 g pentru decor)
  • 50 g parmezan ras
  • cateva boabe de mazare

 Se pune spanacul la fiert, apoi se lasa la racit.

Impartim pachetul de foi in doua. Luam primul strat de foi si punem peste el jumatate din spanac, presaram jumatate din cascaval, parmezan si morcov, asezam 2 carnati la distante egale (daca nu sunt suficient de lungi sa ajunga dintr-un capat in celalalt, adaugati in continuarea lor un al treilea carnat, cum am procedat eu), asa cum se observa in imagine, si incepem sa rulam. Taiem rulada in 6-7 bucati egale si le asezam intr-o tava inalta in care punem o hartie pentru copt. In acelasi mod procedam si cu restul foilor si ingredientelor.

Pe fiecare mini rose presaram putin cascaval, asezam 2-3 boabe de mazare si  floricele din morcov.

Introducem tava in cuptorul preincalzit pana cand foile de placinta incep sa se rumeneasca (aproximativ 20 minute la foc mic).

2 comentarii: