marți, 31 iulie 2012

Inghetata de ciocolata cu visine


Pentru o zi calduroasa, o inghetata delicioasa:
  • 400 g frisca
  • 3 linguri cacao neagra
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1/2 lingura esenta vanilie
  • 250 g visine fara samburi

Incalzim 150 g frisca in care adaugam cele 3 linguri de cacao amestecandu-le pana la primul clocot. Luam de pe foc si punem ciocolata taiata marunt si amestecam pana la omogenizare. Mixam restul de frisca si le amestecam.

Incalzim laptele, adaugam zaharul si un praf de sare.. Luam de pe foc dupa ce se topeste zaharul. Frecam galbenusurile pana se albesc si apoi le adaugam peste lapte. Punem din nou pe foc pana se ingroasa. Turnam peste crema de ciocolata de mai sus si punem si vanilia. Batem albusurile spuma si le amestecam si pe ele.

Punem crema rezultata la congelator timp de doua ore, apoi o scoatem si o mixam 5-10 minute pentru a capata o textura fina, punem visinele printre straturile de inghetata. Lasam la congelator pana ziua urmatoare.

Atentie! Visinele se dezgheata mult mai greu decat inghetata, daca nu vreti sa va racoriti cu ele intregi, le pasati si le amestecati cu toata crema de mai sus. Eu le-am preferat intregi. Am decorat cu cateva frunze proaspete de menta si fulgi de ciocolata.


2 comentarii: