vineri, 13 iulie 2012

Savarine


De vreo 2-3 saptamani ma straduiesc sa gasesc putin timp sa va impartasesc reteta unor savarine delicioase. Nu m-am inspirat din orice savarine, ci din savarinele Oanei. Nu m-am gandit nicio clipa ca delicioasele prajituri se prepara atat de usor :).

  1. Aluat
  • 6 oua
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar pudra sau 4 linguri zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 1 cub unt
    2. Sirop :
  • 600 ml apa
  • 3 linguri whiskey
  • 300 g zahar
   3. Frisca - 400 ml
   4. Decor:
  • dulceata de capsune
  • 2 cubulete de ciocolata cu lapte

Incepem prin a separa ouale, batem albusurile spuma cu praful se sare si cu zaharul, iar dupa ce incorporam si galbenusurile renuntam la mixer si folosim o lingura din lemn pentru a amesteca pesmetul si faina.

Ungem cu unt formele pentru savarine sau tava pentru briose si le umplem cu  compozitie.

Se coc timp de 15-20 minute, primele 5 minute la foc mediu, apoi mic. Trebuie sa se desprinda de pereti  inainte de a scoate tava din cuptor.

Dupa ce se racesc, se intorc si le taiam capacelul.

Facem siropul din ingredintele de la punctul 2. si insiropam savarinele cu el caldut. Apoi trebuie sa le lasam la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
Batem frisca (pastram 2 linguri din ea pentru decor) si umplem fiecare savarina cu ajutorul unui posh.

Pe capacelul fiecarei savarine punem cate o lingurita de dulceata de capsune. Peste cubuletele de ciocolata punem cele 2 linguri de frisca si le topim la cuptorul cu microunde. Le amestecam si decoram savarinele.


Neasteptat de usor, nu?



6 comentarii: