joi, 13 septembrie 2012

Ciocolata de casa cu alune si biscuiti



  • 500g lapte praf
  • 350 g zahar
  • 150 ml apa
  • 80 g cacao neagra
  • 200 g unt 
  • 100 g alune
  • 1/2 pachet biscuiti
Punem zaharul si apa intr-o craticioara si le lasam sa fiarba cateva minute pana cand siropul devine cleios. Taiem untul bucatele si il punem in craticioara,

 apoi adaugam laptele praf si cacao - deja cernute si amestecate intre ele.

 Puteti folosi mixerul  sau pregatiti-va sa amestecati energic.
Asezati biscuitii intr-o tava,

 puneti ciocolata, nivelati  si asezati deasupra alunele pe care le presati cu degetul.

Se tine la frigider 2 ore inainte s-o taiati. Pentru asta, folositi un cutit pe care l-ati tinut in apa fierbinte.

10 comentarii:

  1. Foarte bine arata,super ideea cu biscuiti,,,,,pup!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, Arina gospodina!! Esti foarte taree!!:)) keep up the good work!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Maaamaaa, cum arata! :) Sigur o incerc si eu, chiar trebuie :D Cu alunele alea nu ma impac eu, dar ori le scot, ori aflu cum sa le caramelizez :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la treaba! Nu am caramelizat niciodata, dar stiu ingredientele : la 100g alune de padure ai nevoie de o lingurita de unt si de 10-12 cuburi de zahar brun.

      Ștergere
  4. Stii, eu nu sunt gospodina deloc, asa ca ar trebui sa si stiu ce fac cu ingredientele :D Banuiesc ca le amestec pe foc, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima data pui untul si zaharul, iar dupa ce devin aurii pui si alunele (decojite). Sa ai grija sa le separi cand le scoti. Nu stiu cum ies, deci nu-mi asum reteta. Am tras cu ochiul pe google :D.

      Ștergere
  5. Vai ce bine arata!!! Imi place tare mult ciocolata de casa, si eu si sotul o devoram repede :D

    RăspundețiȘtergere