miercuri, 23 decembrie 2009

Fursecuri cu gem


  • 200 g unt
  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • esenta de vanilie
  • gem
Amestecam untul cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, galbenusul de ou, zaharul vanilinat.

Apoi se adauga si primul amestec si se framanta. La sfarsit punem si esenta de vanilie. Facem o bila din aluat si o punem la frigider pentru a se fragezi timp de 1 ora.

Incalzim cuptorul, facem bilute din aluat, le turtim cu o lingura, apoi facem o mica scobitura cu un obiect rotund.


Umplem aceasta scobitura cu gem si punem fursecurile in tava cu hartie de copt, apoi la cuptor. Se coc la foc mic 20 de minute. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu