marți, 5 ianuarie 2010

Tochitura munteneasca

  • 200 g carne de porc
  • 200g carne de pui
  • 200 g carne de vita
  • 100 g ficat
  • 50 g malai
  • 100 ml vin alb
  • bulion
  • usturoi
  • foi de dafin
  • sare
  • boia dulce
  • piper
Se taie carnea in bucati mici, se condimenteaza cu piper, sare si boia si se lasa la frigider 1-2 ore, apoi se prajeste sau frige.

Daca se prajeste se pune in urmatoarea ordine: carnea de porc, carnea de vita, carnea de pui si ficatul (se pot pune si carnati, acestia adaugandu-se ultimii). Dupa ce isi schimba culoarea se adauga bulionul subtiat cu apa si foile de dafin.

Se lasa sa fiarba, se adauga malaiul si usuroiul tocat marunt.
Se serveste cu mamaliguta si smantana sau ou prajit, iar deasupra se presara patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu