joi, 11 februarie 2010

Peste cu sos de smantana

  • 2 pesti macrou
  • 250 g smantana
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingurita curry
  • marar
  • 1/2 lamaie
  • sare
Se spala peste si se taie rondele de marimea unui deget. Acestea se stropesc cu zeama de la o lamaie si se lasa o jumatate de ora.

Punem untul intr-o tigaie, adaugam pestele, ceapa si usturoiul(tocate). Dupa 5 minute turnam si paharul de vin si acoperim cu un capac. Intre timp preparam sosul : punem intr-un bol smantana pe care o amestecam cu cele doua galbenusuri, pasta de ardei, mararul, curry si sare.
Adaugam acest sos peste peste si mai lasam sa fiarba cateva minute.

4 comentarii: