vineri, 3 septembrie 2010

Creveti cu smantana in fenicul


  • 400g creveti decorticati
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguri smantana
  • 1 fenicul
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
Spalam crevetii cu grija sa nu-i rupem si ii uscam pe servetele de hartie. Dupa ce se usuca ii punem intr-o tigaie cu 50 g unt si ii lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Turnam in tigaie paharul de vin alb, iar dupa ce se evapora jumatate punem si cele 2 linguri de smantana. Cand incepe sa scada condimentam cu sare si piper si presaram patrunjelul tocat marunt. Dupa ce se ingroasa sosul, se ia tigaia de pe foc.

Spalam feniculul si desprindem foile bulbului, acestea trebuie sa corespunda cu numarul portiilor (ingredintele de mai sus ajung pentru 2 portii). Presaram sare in foaia feniculului apoi punem crevetii in ea.


Sfat : Feniculul ramas se infasoara intr-o hartie umeda, apoi intr-o punga perforata si se pastreaza in frigider. Este o planta folosita in special in bucataria frantuzeasca (pentru sosuri) si italiana (in special pentru salate).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu