- 1 pachet foi lasagna
- 800 g carne de pui tocata
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 150 ml vin rosu
- 250 suc de rosii
- 1 cutie ciuperci
- 100 g parmezan ras
- 1 lingura boia dulce
- 3-4 frunze de busuioc
- 1 crenguta rozmarin
- sare
- ulei de masline
- 70 g unt
- 70 g faina
- 700 ml lapte
- 150 g parmezan ras
- 1 ou batut
- sare
- piper
Se toaca usturoiul si ceapa si se pun la calit. Dupa ce incep sa sticleasca se pun si ciupercile taiate si se lasa 3-4 minute. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana se albeste in intregime. Se pun boiaua si sarea si se toarna paharul de vin.
Dupa ce se amesteca si se mai lasa 5 minute se adauga si sucul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute, amestecand din cand in cand. Inainte cu 5 minute de final se presara busuioc si crenguta de rozmarin, care se scoate din sos inainte sa punem amestecul peste foile de lasagna (daca nu aveti rozmarin in ghiveci, puteti pune si uscat, dar in sita speciala, pentru a scoate toate frunzulitele inainte de a prepara lasagna).
Intr-o oala larga se pune apa la fiert, se presara sare si se fierbe cate o foaie de lasagna in parte. Dupa ce isi capata elasticitate se scoate pe un prosop din bumbac si se adauga urmatoarea foaie.
Sosul Bechamel :
Se topeste untul, se presara faina si se toarna putin cate putin din lapte, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele. Se fierbe amestecul pana se ingroasa. Cand este aproape rece se pun parmezanul, oul batut si condimente (sare si piper). Gustati sosul inainte se a pune sare, este posibil ca parmezanul sa fie suficient de sarat.
Se unge o tava cu unt, se pune prima foaie de lasagna, peste ea se pune amestecul de carne cu suc de rosii, apoi sos bechamel (de obicei sosul bechamel se pune doar deasupra, dar mie imi place sa pun pe fiecare foaie in parte).
Se continua aranjarea fieacarui strat in parte pana la epuizarea ingredientelor. Pe ultima foaie se pune doar sos bechamel, putin busuioc si parmezanul ras.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit timp de 30-40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu