luni, 13 decembrie 2010

Macrou marinat


  • 5 pesti
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 2 l apa
  • 250 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • ienibahar
  • piper
  • foi de dafin
  • 1/2 lamaie 

Se pune apa la fiert, se adauga uleiul, otetul, sarea, piperul, ienibaharul, foile de dafin. Se curata pestele si se taie rondele. Cand incepe apa sa fiarba se adauga si pestele si se da focul mic, timp de 10 minute. Se curata legumele si se toaca (ceapa, morcovul, usturoiul). Se stinge focul si se adauga legumele.

Dupa ce se raceste marinata, se stoarce si jumatatea de lamaie. Se mai lasa pestele in marinata 2-3 ore dupa care se poate manca.

Un comentariu:

  1. Mmmm... ce bine arata! Preparatele din peste sunt preferatele mele. O s aincerc si eu reteta

    RăspundețiȘtergere