marți, 26 aprilie 2011

Placinta cu urda si leurda


  • 2 pachete de foi pentru placinta
  • 1kg urda dulce
  • 3 legaturi leurda
  • 1 legatura marar
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 oua
  • ulei

Taiem leurda fasii mari si o punem la calit in putin ulei, alaturi de ceapa verde tocata marunt.

Amestecam urda cu 2 oua si dupa 3 minute o adaugam peste leurda. Le amestecam si le lasam inca 5 minute. La final adaugam mararul tocat marunt.

Ungem tava aragazului cu ulei sau folosim hartie pentru copt, asezam prima foaie pentru placinta, o gaurim cu dintii unei furculite pentru a nu se umfla, adaugam compozitia si o intindem uniform.

Asezam si a doua foaie de placinta, facem gauri si in aceasta si introducem tava in cuptorul incins, la foc mic.

Cu 5 minute inainte de a fi gata, batem un ou si cu ajutorul unei pensule ungem placinta.

7 comentarii:

  1. yum yum vreau si eu o bucatica!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand ajung in America iti prepar :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare deliciu, trebuie sa ajungi mai repede in America...te astept....

    RăspundețiȘtergere
  4. Mhhh...foarte buna trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost buuuna, dar si usor de preparat :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce ai folosit tu acolo este de fapt aluat foietaj, nu? nicidecum foi de placinta..

    RăspundețiȘtergere
  7. Am folosit foi pentru placinta, nicidecum foitaj, altfel as fi scris "foitaj" in ingredinte ;)

    RăspundețiȘtergere