vineri, 3 februarie 2012

Salata italieneasca

Am incercat sa reproduc salata de paste de la Spring Time, dar nu m-am putut abtine si am adaugat si 1-2 ingrediente noi :). La final am fost mai multumita de salata mea.
  • 300 g paste de dimensiune mica 
  • 150 g sunculita taraneasca
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 salata verde
  • 100g parmezan ras
  • 4 castraveciori acri
  • maioneza
  • piper
  • sare

Se fierb pastele (eu am folosit scoici in 3 culori) in apa cu sare.  Se lasa la racit.
Taiem/tocam fiecare ingredient in parte: rosiile cubulete, castravetii feliute, ceapa semirondele, iar salata si sunculita fasii marunte.  

Dupa ce s-au racit pastele se aseaza pe straturi, alternandu-se cu ingredientele de mai sus + condimente : paste, parmezan, sunculita, rosii, ceapa, salata, castraveciori, piper, sare, maioneza pana la epuizarea tuturor, apoi le amestecam si lasam salata minim 30 de minute la frigider.


2 comentarii:

  1. Mi-a placut cum arata si am preparat-o si eu duminica. Am fost incantat de rezultat. Mi-a ramas o parte pentru luni si a fost nevoie sa mai pun niste maioneza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sa spun cum se comporta de pe o zi pe alta, pentru ca a mea s-a mancat dupa ce am facut-o. Important e ca ai gasit solutia :)

      Ștergere