vineri, 29 ianuarie 2010

Chec glazurat cu visine si fulgi de ciocolata

  • 2 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 200 g visine fara samburi
  • 2 cuburi ciocolata alba menaj pentru glazura
  • 1 cub ciocolata neagra menaj
Separam albusurile de galbenusuri, punem un varf de sare peste ele si le batem spuma cu ajutorul mixerului. Cand se intaresc incepem sa adaugam cate o lingura de zahar.Dupa ce acesta se topeste adaugam si galbenusurile, laptele, uleiul, apoi presaram putin cate putin din faina. La final punem si praful de copt.
Tapetam tava cu ulei si faina sau folosim hartie pentru copt si rasturnam compozitia. Facem fulgi din ciocolata neagra cu ajutorul cutitului pentru curatat legume si amestecam in compozitie. Pastram cativa pentru a-i presara la final peste glazura de ciocolata neagra. Adaugam si visinele peste care am pus o lingurita de faina pentru a nu lasa prea multa zeama.
Punem tava in cuptorul incins pentru 10 minute la foc tare, apoi il lasam la intensitate mica. Testam cu o scobitoare cand este gata. In scoatem pe o tava.
Topim cele doua cuburi de ciocolata alba peste care punem si 3-4 linguri de lapte. Lasam putin sa se raceasca pentru a se ingrosa, apoi turnam peste checul scos din tava. Deasupra punem si restul de fulgi de ciocolata neagra pe care i-am pastrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu