marți, 12 ianuarie 2010

Crap la cuptor cu legume si vin

  • 1 crap de aproximativ 2 kg
  • 4 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 4 catei de usturoi
  • ulei
Pestele se curata se solzi, se eviscereaza si se spala, apoi se sareaza si se lasa o ora. Intre timp curatam legumele si le taiem. Le asezam intr-o tava,  iar deasupra lor punem pestele.
Facem cateva crestaturi pe el si le umplem cu bucati de morcov si rosie. Inauntrul lui punem 2 feliute de unt si 2-3 felii se rosie. Peste peste pune felii de unt si felii de lamaie.
Inainte sa introducem tava la cuptor adagam ulei si  apa, apoi presaram peste tot busuioc, piper si o lingurita de vegeta. Dupa 15 minute adaugam si vinul. Inainte cu 3-4 minute de a scoate tava din cuptor, zdrobim usturoiul, il amestecam cu putina apa si ungem pestele.

Un comentariu: