sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Ciorba taraneasca de vacuta cu aroma de vin


  • 400 g muschiulet vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 dovlecei
  • 1 cutie mica de mazare
  • 3 cartofi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 70 g unt
  • 150 ml vin rosu
  • 3,5 l apa
  • sare 

Se pune apa la fiert si se toaca toate legumele.
Intr-o tigaie incinsa se pune untul, se adauga carnea tocata in bucatele mici si se roteste pe toate partile pana isi schimba culoarea. Imediat dupa, se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand incepe apa sa fiarba se pun legumele : in prima serie mazarea si morcovii, apoi ceapa, apoi ardeii, cartofii si dovleceii.

Imediat dupa ce puneti ultima serie de legume, rasturnati si tigaia cu canea inabusita in vin.
Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand devine canea foarte frageda se pune si pasta de rosii si se sareaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu