marți, 30 noiembrie 2010

Fasole batuta


  • 300 g fasole
  • 3 cepe
  • 6 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • sare
  • maghiran
  • ulei
Boabele de fasole se pun in apa rece cu cateva ore inainte de a incepe sa gatiti. Puneti boabele la fiert si schimbati apa de 2-3 ori dupa ce incepe sa clocoteasca. Ultima data lasati sa fiarba pana cand se sparge bobul. Scurgeti apa in care a fiert, dar pastrati o parte din ea.
Tocati ceapa si puneti-o la calit in ulei incins. Cand incepe sa sticleasca, adaugati pasta de rosii(daca este prea groasa, adaugati si putina apa), puneti lingurita de zahar si sare dupa gust. Lasati sa fiarba 2-3 minute la foc mic, dupa care il stingeti.



Dupa ce s-au racit putin boabele de fasole, folositi blenderul pentru a obtine o pasta fina. In timpul procedurii, puneti 2 lingurite de maghiran, sare si turnati din apa in care a fiert fasolea pana obtineti consistenta dorita.

Asezati pasta de fasole in farfurii, iar deasupra puneti sosul cu ceapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu