joi, 28 ianuarie 2010

Supa crema de dovlecei


  • 4 dovlecei
  • 2 cepe
  • 6 ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 litru apa
  • 1 cub knorr cu gust de gaina
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita boia
  • 100 g unt
  • sare
  • ulei
Curatam legumele, le spalam, le taiem sub ce forma dorim si le punem la calit in 4 linguri de ulei (mai putin usturoiul).

Punem la fiert 1 litru de apa in care adaugam cubul knorr. Cand incep legumele sa se inmoaie, adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic 20 de minute. La sfarsit adaugam si usturoiul taiat in 2 bucati.
Lasam legumele sa se raceasca, apoi le trecem prin blender. Cand sunt pasate bine le punem din nou pe foc pentru 5 minute, adaugam untul, oregano, boia si sare dupa gust.
Putem servi aceasta supa crema cu crutoane, cascaval sau legume tocate marunt.

Un comentariu:

  1. Daca pui si un pic de smantana sau frisca inauntru la final e si mai buna!!!

    RăspundețiȘtergere