joi, 2 iulie 2009

Gazpacho



Gazpacho este o supa racoroasa, perfecta pentru o zi calduroasa de vara. Vine din Spania si ne incanta cu aromele ei puternic definite.


Ingrediente:
  • 6 rosii coapte
  • 2 castraveciori
  • 1 ceapa
  • 1 usturoi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • ulei de masline
  • 2 felii de paine
  • 200g branza
  • 2 linguri otet
  • menta
  • sare
  • gheata















Rosiile se decojesc la rece cu ajutorul unui cutit pentru legume. Castraveciorii se curata si se taie bucatele micute, la fel procedandu-se si cu ardeii, ceapa si usturoiul. Cele doua felii de paine se pun in apa, iar branza se da pe razatoare.
Toate ingredientele se pun in robot, mai putin branza si menta. Operatiunea dureaza 2 minute, apoi se rastoarna intr-un bol de supa, se adauga branza, menta si gheata si se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Se poate servi cu crutoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu