marți, 14 iulie 2009

Dovlecei umpluti



Acesta este sezonul dovleceilor si se potrivesc de minune pentru o gustare calda.
  • 4 dovlecei
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 rosii
  • 6-8 linguri cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • marar
  • sare
  • piper
Taiem dovleceii pe lung si ii scobim cu ajutorul unei linguri, ungem fiecare parte cu putin unt si ii punem in tava in care adaugem putina apa, apoi ii dam la cuptor pentru cateva minute .
Tocam miezul dovleceilor si il punem la calit cu putin unt. Adaugam ceapa tocata marunt, rosiile decojite si tocate si jumatate din cascavalul ras. Sare si piper dupa gust.
Scoatem de la cuptor dovleceii si ii umplem cu compozitia de mai sus. Se mai pun la cuptor 5-7 minute. Intre timp pregatim amestecul dintre cascavalul ras ramas, smantana si marar.
Punem si acest amestec peste dovlecei si mai lasam la cuptor inca 5-10 minute.

Un comentariu: