sâmbătă, 18 iulie 2009

Tort cu fructe de padure



Blat:
  • 7 oua,
  • 250 g zahar,
  • 200 g faina,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 1 varf cutit de bicabonat,
  • 1 praf de sare,
  • margarina si faina pt uns tava.
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu sarea. Dupa ce acestea s-au intarit, adaugam treptat zaharul, galbenusurile unul cate unul, zaharul vanilinat si bicarbonatul stins cu otet sau lamaie. Faina se adauga in ploaie dupa ce am cernut-o de trei ori. Procedam astfel pentru a avea un blat pufos. Amestecam usor cu o lingura de lemn de sus in jos. In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina turnam compozitia. Tinem la cuptorul preincalzit in jur de 30 minute, la foc potrivit. Cand este gata scotem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.


Crema :
  • 500 ml fisca lichida,
  • 1 iaurt mare fructe de padure,
  • fructe de padure ,
  • 2 plicuri gelatina,
  • 1 plic tort gel

Spalam fructele de padure si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Ne ocupam de gelatina, adica o punem la inmuiat in 100 ml apa rece, timp de 10 minute. Intre timp, batem frisca folosind mixerul. Adaugam iaurtul, gelatina calduta topita la bain marie si fructele scurse.
Taiem blatul racit in 2(daca ai folosit o tava mai mica, il poti taia in 3 sa nu fie prea gros), il insiropam. Punem jumatate din crema intre foi, cealalta jumatate o intindem deasupra blatului. Ornam cu fructe de padure, pe care le acoperim cu un strat de tort gel preparat conform indicatiilor de pe plic si decoram cu frisca.

2 comentarii: